sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Transformers-kakku




Tää on SIIS niin cool!! Transformers on taas täällä...ja minä NIIN ulkona näistä leluista et vallan. Mutta kummipoika oli enemmän kuin onnessaan sekä kakusta että mun ostamasta robotista-autoksi ja päin vastoin-lelusta. Tämäkin valmis-kuva oli tilattu sieltä Leipurin Putiikista, hyvä mesta. Kakun välissä oli kummipojan äidin omatekemää raparperi-mansikkahilloa ja vaniljarahkaa. Hyvää oli, itsekin pääsin sitä maistamaan.

Voileipäkakkua




Tämän kinkkuvoileipä-kakun taisin tehdä eräisiin hautajaisiin. Käytin kakussa sekä vaaleaa sekaleipää, että tummaa ruisleipää jotakuinkin yhtäpaljon kumpaakin.  Kehuttiin herkulliseksi.

Anna ja Elsa-kakku vol.2



Tässä tämän vuoden hittituote, Frozen-kakku, valkoisella kermalla. Tuota valmista kakkukuvaa on multa moni kysellyt, MISTÄ NIITÄ SAA??? Vastaus: LEIPURIN PUTIIKKI . Siellä semmanen kiva setä palvelee ystävällisesti ja toimitus on ollut nopeaa.

Tuosta kakusta, välissä taisi olla passion-mousse, muistaakseni?

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Passion-juustokakku


Heippa kaikki herkkusuut, nyt lähtee!

Kävimme Emmin kanssa tässä päivänä eräänä Kinuskillassa kahvilla (SE kahvila, joka on aina matkan varrella :) ja maistoin siellä heidän versiotaan Passion-kakusta. Siitä lähti idea, että tätä on saatava lisää.

Etsiskelin intranetin ihmeellisestä maailmasta ohjetta ja löysin sopivan, Jaan tämän ohjeen teidän kanssanne, kakku oli NIIN makoisaa, että siitä pitää mahdollisimman monen pienen herkkusuun päästä nauttimaan!

Huom! Olen tehnyt kakun 26 cm:n halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, kakusta tulee silloin muhkea ja korkea! Jos haluat tehdä matalamman kakun, tee isompaan vuokaan tai pienempään vuokaan voit puolittaa ohjeen.

Passionjuustokakku:
Pohja:

250 g kaurakeksejä
100 g voita tai margariiniä

Täyte:
3 prk Flora Vispyä
2 prk (a´200 g ) vaniljatuorejuustoa
n. 3 dl sokeria
2 dl passionpyrettä (n. 15 hedelmän liha/mehu paseerattuna siivilän läpi)
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Kiille:
1 prk (150g) Jam it! passionhilloa
½ dl passionpyrettä (n.4 hedelmän liha/mehu paseerattuna siivilän läpi)
½ + ½ dl vettä
2 liivatelehteä

Aloita murskaamalla keksit ja sulata rasva ja sekoita keksimurskeen joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle pala leivinpaperia ja painele keksimurske vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kerma vaahdoksi. Vatkaa kermavaahdon joukkoon vaniljatuorejuustot. Lisää passionhedelmistä paseerattu liha/mehu joukkoon. Maista ja mekeuta oman makusi mukaan. Kiehauta vesi ja sekoita siihen puristellut liivatteet ja vatkaa liivateseos täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään ainakin tunniksi jääkaappiin ennen kuin lisäät päälle kiilteen.

Kiillettä varten laita taas liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon hillo, passionhedelmien paseerattu liha/mehu ja puolet vedestä. Sekoittele tasaiseksi. Kiilteessä saa siemenet olla mukana, ne toimivat koristeena kakun päällä. Kiehauta toinen vesi annos ja lisää siihen puristellut liivatelehdet ja kaada seos ohuena nauhana kiilteeseen. Kaada seos hieman jäähtyneenä hyvin hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä n. neljä tuntia tai mieluusti yön yli ennen kuin irroitat kakun vuoasta.

Vinkki: osta ihan ryppyisiä ja pehmeitä passionhedelmiä, ne ovat kypsiä!! Kakusta tulee passionhedelmien määrän takia melko hinnakas mutta ottaen huomioon, että esim.kahvilasssa yksi kakkupala maksaa n.5 euroa niin täähän on melkein ilmainen!


Kakku on tosi hyvää ja herkullista, ehkä ei niitä kauneimpia. Tosin mun mielestä tää on kaunis ja raikas, tietää mitä saa. Eräs ystäväni tokaisi, että ompa ruma kakku! Ihan kuin jotain sammakonkutua tossa päällä! ;) Heh, mielipiteitä saa olla. Mun natot (siskon miehet) on mun haaste! Jos ne tykkää jostain mun leipomuksista, silloin olen onnistunut. Heillä on hyvin valikoiva maku. Toinen nato, Mitsu (as we call him) sanoi tästä, että HYVÄÄ! Wau, mitä onnistumisen iloa voikaan pieni kakkumaakari tuntea. Natot ei oo tykänny mistään mun tekeleistä, joten tää oli uutinen! Epäilin vielä, että kiilteen paksuus ois mun mielestä voinut olla vähän paksumpi verrattuna tuon kakun paksuuteen. Mutta nato Mitsu sanoi, että EI, tää on just hyvä. Eli tällä ohjeella mennään. Kiitos mun haasteita asettaville natoille. Hyvät ohjeet jää elämään :) Kyllä mie vielä sen toisenkin naton saan jostain tykkäämään....

Kesää ja työelämää

Mun kesä menee siis työnmerkeissä. Mun kesäloma oli huhtikuussa Lontoossa. Siellä paistoi aurinko täydeltä taivaalta ja nassut kärvähti. Siellä oli aivan sairaan kuumaa ja hottia, ihanaa!!!!! Sen jälkeen ei ole tarvinnut paljon aurinkorasvaa käytelläkään. Muutama foto mun kesälomasta alla.

London Park-life

Brighton beach


Royal Pavillion 
Camden

Camden food-market
Kensington garden
Hyde Park





Princess Diana memorial fountain

Siinä se, mun kesis. Syksyllä taas siskon kanssa nauttimaan Lontoosta. Tän kesän säät ovat suosineet työtä tekevää, ihanan viileetä! Mulla on varmaan hyvät välit yläkerran isäntään kun on suosinut viileydellä työn raskaan raatajaa. Vaihdan mieluusti Lontoon lämpöön sitten taas syksyllä, ikinä ei oo kelit pettäneet. Lontoo on <3.

Kyllä tässä kesällä ehtii vapaapäivinä ja viikonloppuisinkin kaikenlaista. Käytiin katsomassa kesäteatteria Korvankylässä. Meille sattui kiva ja lämmin ilma ja väkeä oli liikkeellä tosi paljon. Minä tykkäsin! Se eka Grease-leffa oli ihan legenda ja määritteli mun nuoruutta stailin ja tyylin osalta, siis NIIN cool!!! Ja siihen aikaan Ameriikan ihannointi oli se juttu, rasvaletit jyräsi ja rokki raikasi. Musa oli ykkösjuttu. Eddie Cochran, Gene Vincent, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis yms. yms. Suosikista leikeltiin kaikki asiaankuuluvat kuvat ja päällystettiin niillä päiväkirjat ja Teinikalenterit. Käytiin katsomassa leffassa kaikki jenkkileffat ja oltiin niin diinareita! Radiosta kuunneltiin mm. Rock-radiota ja Nuorten sävel-lahjaa ja yritettiin epätoivoisesti olla tallentamatta c-kasetille niitä juontajan höpötyksiä. Välillä nauha vouvasi hulluna kun Rec- ja Pause-nappuloita vuoronperään ränkkäämällä pyrittiin tekemään sitä ihan parasta "Mun omat suosikit"- kasettia :) Oi niitä aikoja. Mun korvamadoksi jäi Korvenkylän esityksestä soimaan "Hopelesly Devoted to you" by Sandy mut kyl tää on se paras biisi ja leffan kohokohta; You`re the one that I want

 Hyvää viikonloppua kaikille!