maanantai 4. helmikuuta 2013

Mehevät Runebergin tortut


Runebergin tortut:

175g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä

Päälle:
2 dl vadelmahilloa

Koristeluun:
1 dl tomusokeria
1 tl vettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla. Jaa taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Lisää jäähtyneisiin Runebergintorttuihin vielä kiiltävä hillosilmä.
Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota muovipussista, nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.


Löysin paikallisesta koo-kaupasta retro-tyylisiä makeisia. Ostin näitä sitten kerralla kolme pussillista. Sain toispuoleisen kasvohalvauksen tai jotain. Leuat tais mennä sijoiltaan, mut on aito maku. Se on salmiakki! Toki verenpaineen nousua pelkääville mukana on makua virkistämässä raikkaat hedelmämerkkarit ja pirtsakka cola. Vaikka viimeisetkin amalgaamit irtoais niin vedän nää kolme pussia niin et leuat naksaa ja paukkuu. Päätäki jynksyttää moinen ähmeltäminen mutta on se vaan ollut sen väärti. Ihan kuin ois palannut lapsuuskesiin. Paljaat varpaat ja lähiö-kioskin irtsarit. Markalla irtsareita sai paljon ja kioskin myyjä kiitti kun niitä yksi kerrallaan valkattiin ja lopuksi koko setti vielä vaihdettiin. Pikku-siskoakin roikotettiin kerran jaloista kun meinasi merkkariin tukehtua mutta ovat nyt pienentäneet retro-merkkarit lapsiystävälliseen kokoon mukamas. Ahneella on...ilkiä loppu tavataan sanoa mutta ennen sitä otan vielä pienet retroilut ja ahmin merkkareilla itseni salmiakki-nirvanaan. Huomen aamulla ei saata silmälasit mahtua päähän mut onnex on sangen joustavat sangat :D Mitä pienistä turvotuksista...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti