maanantai 24. joulukuuta 2012

Glögi-kakku


Voihan glögi-kakku! Ei menny niinku Strömsöössä tämäkään projekti. Kakku vol.1: glögiosio valui kakun ja kakkuvuoan välistä pöydälle. Murr! Sitkeesti tein vaan uuden päällisen siihen ja laitoin kakun parvekkeen pöydälle hyytymään. Olin laittanut kakun päälle lautasen, ettei pienet lintuset käy sitä nokkimassa niin eikö se lautanen tarttunutkin sitten siihen päälliseen kiinni! Murr! Kakku vol.2: glögiosio imeytyi kakun sisään!!!! Ihan oikeesti! Havuja ja sisuja ja uus yritys. Kakku vol.3: kait se menee niin, että yrittänyttä ei laiteta. Kolmas kerta toden sanoo ja kappas, kakku onnistui. Whuhuu!

Ohjeen olen saanut työkaverilta ja alunperin se on Pirkan mutta tätä kakkua on tuunattu ja se menee näin.

Glögi-kakku:

Pohja:
150g piparkakkuja
75g sulatettua margariinia

Täyte:
2 prk rahkaa
2 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl tomusokeria
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia
6 liivatetta
3 rkl kiehuvaa vettä

Pinnalle:
3 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatetta

Murskaa piparkakut. Sekoita piparkakkumurut ja sulatettu rasva keskenään tasaiseksi massaksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahkat vaahtoon ja lisää tomusokeri lävikön läpi. Lisää mausteet. Kiehauta vesi. Liota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Liota päällisen liivatteita kylmässä vedessä. Kiehauta vesi. Liota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. kaada mehuhyytelö hyvin hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä hyvin jääkaapissa.


Joulunalusaika on ollut melkoista härdelliä. Kovasti on ollut omia pikkujoulujuhlia ja lasten joulujuhlia. Tyttären musiikkiopiston joululaulajaiskonsertti jäi mieleen yhtenä kaikkein liikuttavimmista kokemuksista taas pitkään aikaan, niin itkettiin et vallan kun kauniit joulusävelet kaikuivat kirkkaana salissa. Ja tyttären tanssikoulun päättäjäisesitys oli ihan mahtava. Laitankin teille linkin tanssikoulun sivuille. Koska Kouvolasta löytyy näin upea tanssikoulu, on sitä syytä hieman mainostaa. Käykää kurkkaamassa ohjelmaa, josko sieltä löytyisi jotakin myös teille :Studio dance pit . Itse innostuin esityksestä niin paljon, että haluaisin mennä Street dance-kurssille. Olisittepa nähneet mieheni ilmeen, kun asiasta mainitsin!! :D On kuulemma ne moovit minun kohdaltani siis NIIN over!!!

Joulu saapuu jokaiselle kaikesta kiireestä ja tohinasta huolimatta. Kuusen loisteessa ja sen huumaavassa tuoksussa on jotain erityisen tunnelmallista ja maagista. Se saa sinut joulumielelle. Lunta on tänä jouluna juuri niin paljon kuin muistaa sitä olleen lapsuuden jouluina, kainaloihin asti. Tänään jouluaamuna ihaninta oli nähdä lasten uniset kasvot ja saada se jouluaamun hali!! Meillä jouluaaton aamu on pitkä ja kiireetön. Joulupuurot nautitaan mantelin metsästyksineen ja hiljennytään kuulemaan joulurauhan julistusta. Käydäänpä vielä hautausmaalla sytyttelemässä kynttilät ja toivottamassa rakkaille hyvät joulut ennenkuin istuudutaan jouluherkkujen ääreen. Lapsille päivän kohokohta on lahjojen avaus, itse nautin salaa heidän ilmeistään glögimukin äärellä. Nauttikaa tekin joulun kiireettömästä tunnelmasta ja toistenne seurasta.

Toivotan teille kaikille lukijoilleni lämmintä joulun aikaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti