keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Twix-kakku

Tää on ihan namu-kakku, muistatteko Raider-patukan, taitaa nykyään olla Twix-niminen. Sen sisällä on ihanan paksua toffeeta ja pohja on rapeaa keksiä. Patukan päällä on paksu kerros suussa sulavaa maitosuklaata, NAM. Twix on yksi minun suosikkisuklaistani. Sitä paitsi perustelen itselleni, että Twix-patukka ei ole oikeesti suklaata, eikä siinä tapauksessa paisuta ihmiskehoa, sehän on VAAN pieni välipala tai keksi. Ja kaikki komppaa mua tässä kohtaa, eiks vaan?! Tämän ohjeen löysin netistä Hannan blogista. Jaan tämän kanssanne, koska tiedän että teidänkin karkkihammastanne kolottaa aika ajoin ja tällä ohjeella kolotukset katoaa nopeasti. Tosin saattaa myös käydä niin, että ne hampaat tippuu suusta, jos mopo lähtee keulimaan tätä kaakkua maistellessa. Kokeilkaas, kyllä kannattaa!!


Twix-kakun pohja:

175g jauhoja (n. 3 dl)
125g pehmeää voita
4 rkl fariinisokeria

Nypi ainekset kulhossa ja sekoita massaksi. Painele taikina vuokaan (halk. väh. 23 cm) ja pistele taikinaan haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Jäähdytä pohja kunnolla.

Päälle:

50g voita
4rkl fariinisokeria
1 tkl kondensoitua maitoa
100-150g maitosuklaata
1-2 rkl öljyä

Laita sokeri, voi ja kondensoitu maito teflonkattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Muista sekoittaa koko ajan, ettei pala pohjaan. Pienennä levyä ja keittele seosta miedolla lämmöllä n. 5 min. Kaada toffeeseos jäähtyneen pohjan päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa ja sekoita öljy joukkoon ja kaada sula suklaa/öljyseos piirakan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Nosta huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, piirakka on näin paljon helpommin leikattavaa.
Voit myös leikata kakun pieniksi suupaloiksi, vaikkapa neliöiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti